Συνταγές

Περιτύλιγμα φύλλων (Το εσωτερικό κονίαμα είναι υπέροχο)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή με το φύλλο περιτυλίγματος (Φανταστικό γουδί γεμίσματος);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Ο καθένας φτιάχνει διαφορετικά τη γέμιση του περιτυλίγματος, και εμένα μου αρέσει και έτσι, θα έχει ελαφρώς ξινή γεύση, το ρύζι και ο δυόσμος θα γίνει αισθητό.

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση, παίρνουμε το μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο λάδι, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  2. Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, μαζεύουμε λίγο ακόμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, παίρνουμε προσεκτικά το φύλλο από το βάζο σε ένα βαθύ μπολ και το πλένουμε σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. περιμένουμε, φιλτράρουμε το νερό και είναι έτοιμο να τυλιχτεί ☘️
  3. Ξεσκίζουμε το στέλεχος του φύλλου, το πηγαίνουμε στην κοπή με το φλεβωτό μέρος από πάνω, βάζουμε το εσωτερικό υλικό στη φαρδιά πλευρά και το διπλώνουμε, το λυγίζουμε λίγο από τα πλαϊνά και το τυλίγουμε σφιχτά.
  4. Στον πάτο της κατσαρόλας, ψιλοκόβουμε και τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ροδέλες με πάχος ενός δακτύλου, τοποθετούμε κανονικά τα τυλιχτά, βάζουμε φέτες λεμονιού, κλείνουμε το πιάτο του γλυκού από πάνω και προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό για να το σκεπάσει.
  5. Κλείνω το καπάκι της χύτρας ταχύτητας και ο χρόνος ψησίματος είναι διαφορετικός για όλους, μαγειρεύω 1 ώρα, όταν σβήσω τη φωτιά, περιμένω 1 ώρα χωρίς να ανοίξω το καπάκι ????????
  6. Για όσους ζουν στο εξωτερικό προτείνω προϊόντα Tazah (φρέσκα), τα φύλλα είναι επίσης πολύ ωραία, ελαφρώς ξινά ???? 🙂

Συνταγή με Φύλλο Περιτύλιξης (Το Γουδί Γέμισης είναι Καταπληκτικό) με Φωτογραφία

Περιτύλιγμα φύλλων (τέλειο μέσα στο κονίαμα)

Πώς να φτιάξετε φύλλο περιτυλίγματος μέσα; Συμβουλές

  • Μπαχαρικά και χόρτα που ποικίλλουν ανάλογα με τη γεύση μπορούν να προστεθούν στο περιτύλιγμα. Το μπαχάρι είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα μπαχαρικά για γέμιση με ελαιόλαδο.
  • Εάν το φύλλο άλμης που θα χρησιμοποιήσετε είναι αλμυρό, είναι χρήσιμο να το διατηρήσετε σε ζεστό νερό για μερικές ώρες και να αλλάξετε το νερό 2-3 φορές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button